De Kaasboerin : al meer dan 25 jaar dé place-to-be!

Evenementenkalender

Wie is nu eigenlijk die kaasboerin?


De Kaasboerin is een unieke horecagelegenheid verscholen in de uitgestrekte bossen van Mol, Postel, die in 2018 maar liefst 25 kaarsjes uitblaast. Zaakvoerders Jan Cools en Rik Wynants bouwden haar sinds 1993 uit tot een zaak die z'n gelijke niet kent in Vlaanderen en Nederland.

Maar u vraagt zich natuurlijk af hoe De Kaasboerin nu eigenlijk aan haar naam komt. Wel, dat verhaal begint in Deurne bij de jonge weduwe Theresa Smets, die om de eindjes aan elkaar te knopen, van deur tot deur kaas en andere zuivelproducten verkocht. Al snel kreeg ze zo de bijnaam "Kaasboerin". Toen ze later samen met haar kinderen een café begon, moesten ze natuurlijk niet lang naar een naam zoeken.

Geïnspireerd door het succes van moeder, namen dochter Rita Vercammen en haar man Jan Kop in 1963 in Mol, Postel de kleine smokkelaarskroeg van Bertha Bruyninckx over. Jan en Rita wilden een ander publiek dan smokkelaars en installeerden een klein orgel. Met succes! Uit alle windrichtingen kwamen hun klanten afgezakt om te dansen op de wonderbaarlijke orgelklanken en een frisse pint te drinken. De ene uitbreiding volgde de andere op. Toen ze ook nog eens een speeltuin installeerden werd De Kaasboerin een plek waar jong en oud zich konden uitleven.

In 1981 verkochten ze hun bloeiende zaak. De nieuwe eigenaars hadden echter minder kaas gegeten van het horecaleven, zodat Jan en Rita hun harde werk zagen teloorgaan. Een hevige brand in 1991 was de genadeslag.

Nadat het pand was heropgebouwd gingen Jan en Rik ermee aan de slag. Door de vriendelijke bediening, een uitstekende keuken, de organisatie van middagshows, bedrijfs- en familiefeesten, de uitbouw van een veilige, moderne speeltuin en talloze andere activiteiten slaagden ze er in om het vertrouwen van de klanten met mondjesmaat terug te winnen.

Sindsdien kwamen ontelbare groepen, verenigingen, families, scholen en bedrijven over de vloer. Net zoals in de jaren zeventig is De Kaasboerin weer een plezante plek, waar groot en klein vele aangename uren kunnen doorbrengen.

Van harte welkom!

De Kaasboerin staat onder meer voor 25 jaar muziekgeschiedenis & topamusement. Bewonder hier onze "Wall Of Fame":


Vader Abraham Marco Bakker Freddy Breck
Georges Baker Arne Jansen Rocco Granata
Chiel Montagne Ronnie Tober Saskia en Serge
Eddy Wally Jan Keizer BZN Jantje Smit
Nicole & Hugo John Terra Ben Cramer
Corry Konings De Romeo's Dana Winner
De Havenzangers Jack Herb La Esterella
Dennie Christian Willy Sommers Luc Steeno
Jo Vally Wendy van Wanten Erik & Sanne
Frank Galan Grand & Forsyeh Jacq Raymond
 
Jimmy Frey Paul Severs En vele anderen!